Wetenschap om op te vreten

Taal: nld
Categorie: Koken

Wetenschap om op te vreten Onder de microscoop gezien lijkt ons eten dikwijls op een vreemd maar prachtig landschap, dat tijdens het koken verandert in de meest bijzondere gerechten. Maar hoe werkt dat precies? Welke chemische processen spelen hierbij een rol? Wat is smaak? En welke rol spelen onze hersenen hierbij? Ons brein beïnvloedt wat we eten door het opwekken van verlangen naar voedsel als vetten, het energierijkste voedsel dat er is. Soms worden onze verlangens bijna een verslaving. We nemen een kijkje in een bijzonder laboratorium waar wetenschappers het effect van cafeïne op bijen bestuderen en hoe dat kan verklaren dat cafeïne houdende dranken ons zo in hun greep hebben. Met behulp van de modernste beeldtechnieken en ongelooflijk gedetailleerde fotografie laat deze aflevering ons op een geheel nieuwe manier kijken naar onze relatie met voedsel en het effect dat het op onze hersenen heeft. | Kijkwijzer: Let op met kinderen tot 9 jaar, programma bevat angst.

Uitgezonden op:

 ZenderDatumTijdTitel
NPO 2 15-09-2017 19:25 - 20:25 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 15-09-2017 19:25 - 20:25 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 22-09-2017 19:20 - 20:20 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 22-09-2017 19:25 - 20:25 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 19-11-2018 17:25 - 18:25 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 19-11-2018 17:25 - 18:25 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 20-11-2018 17:30 - 18:30 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 20-11-2018 17:30 - 18:25 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 21-11-2018 17:25 - 18:25 Wetenschap om op te vreten
NPO 2 21-11-2018 17:25 - 18:25 Wetenschap om op te vreten